Fruitbedrijf Gielens

Fruitbedrijf Gielens is gevestigd in het Midden-Limburgse dorp Neer. Al ruim 35 jaar worden er op diverse percelen in Neer en omgeving blauwe bessen geteeld. De eerste bessen worden eind juni geoogst. Het seizoen loopt tot eind september.

Blauwe bessen zijn een bron van anti-oxidanten vitamines en mineralen. Anti-oxidanten gaan de vorming van vrije radialen tegen. Vrije radicalen worden in de geneeskunde gezien als belangrijke veroorzakers van verouderingsprocessen, kanker en hart-vaatziekten.

Foto’s


 

Over ons

Kappert 13A Neer

In 1961 werd het bedrijf opgericht door de heer Thei en mevrouw Griet Gielens uit Neer. Destijds begonnen ze met de teelt van diverse akkers en tuinbouw gewassen. Na 19 jaar besloten ze om een nieuwe weg in te slaan en te starten met de teelt van Blauwe Bessen. Zoon Jack Gielens   stapte   in 1995 mee in het bedrijf van zijn ouders. Door de jaren heen werd het aantal Blauwe Bessen uitgebreid waardoor het de hoofdtak is geworden van het bedrijf. Verder worden er nog suikerbieten, granen en prei geteeld.

In 2010 heeft Jack Gielens het bedrijf overgenomen en kreeg het bedrijf een nieuwe naam: “Fruitbedrijf Gielens”.

Contact

Fruitbedrijf Gielens
Kappert 13A
6086 PA Neer
The Netherlands

0475 – 510440